Steeds meer mensen huren vandaag de dag een boot om Amsterdam te ontdekken. Op deze manier zie je Amsterdam eens van een hele andere kant. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan wil je mogelijk ook wel een boot huren in Amsterdam. Uiteraard wil je hier niet onnodig veel geld voor betalen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geven wij jou namelijk een aantal tips om een goedkope boot  te huren in Amsterdam.

Huur geen grotere boot dan nodig
Wil je niet onnodig veel betalen voor een sloep huren Amsterdam? Kijk dan in eerste instantie naar de omvang van het gezelschap waarmee je bent. Als je met vier personen bent, huur je een boot voor vier personen. Huur je met vier personen een boot voor acht personen? Dan betaal je hier onnodig veel voor. Ondanks dat je maar met vier personen in de boot gaat, betaal je wel de prijs voor acht personen. Heeft het verhuurbedrijf geen boot meer beschikbaar voor het exacte aantal waarmee je wilt varen? Dan kun je kijken of er nog een ander bedrijf is waarbij je wel een boot kunt huren die precies groot genoeg is.

Kies voor een elektrische boot
Er zijn verschillende boten waarmee je door de Amsterdamse grachten kunt varen. Een groot aantal van deze boten vaart op brandstof. De kosten voor deze brandstof zitten vaak bij de prijs in. Als je wilt besparen op het huren van een boot, kun je een elektrische boot huren Amsterdam. Zo’n boot vaart niet op brandstof, maar op elektriciteit. Ook hier betaal je voor, maar stroom is over het algemeen goedkoper dan brandstof. 

Vergelijk verhuurbedrijven met elkaar
Door de groeiende vraag naar sloepjes in Amsterdam zijn er steeds meer bedrijven die zich richten op de verhuur van deze bootjes. Hierdoor is het vaak niet lastig om een boot in Amsterdam te vinden. Wij raden je alleen niet aan om een boot te huren bij het eerste verhuurbedrijf dat je tegenkomt. Waarom niet? Omdat de prijzen van bootverhuur in Amsterdam nogal kunnen verschillen. Daarom doe je er goed aan de bedrijven eerst met elkaar te vergelijken. Op deze manier betaal je nooit onnodig veel voor een sloep in Amsterdam.

Boek (ruim) voordat je naar Amsterdam gaat
Sommige mensen bedenken pas dat zij met een bootje door de grachten willen varen als zij al in Amsterdam zijn. Je kunt je dan tot één van de verhuurbedrijven richten in de hoop dat zij nog een sloep beschikbaar hebben. In dat geval betaal je vaak wel de hoofdprijs voor een boot. Zit je hier niet op te wachten? Reserveer dan alvast een sloep (ruim) voordat je een dagje weg gaat naar Amsterdam. In dat geval bespaar je mogelijk op de prijs.