Eten op Terschelling

maaltijdsalade

Restaurant op Terschelling

Naast plezierige strandpaviljoens zijn er talloze restaurantjes op het eiland te vinden. Een gezellig strandpaviljoen is Kaap Hoorn. Dit strandpaviljoen heeft een gezellige uitstraling en je waant je zelf daar echt in een vakantie sfeer. Het restaurant is alleen voor voetgangers, ter paard of fiets bereikbaar. Kaap Hoorn bereid verse natuurlijke ingrediënten als het om eten gaat aan het strand. Zelfgemaakte desserts zoals ijs van eigen keuken, carpaccio, Lakenvelder entrecote en maaltijdsalades zijn onderdeel van de menu kaart. Het ligt op een mooie plek in de duinen.

 Om jezelf terug te wanen in de VOC tijd kun je gaan lunchen of een drankje doen bij café de Walvis op west Terschelling. Het café heeft een leuk decor met exotische attributen uit verre oorden. Je kunt er heerlijk eten en de borden zijn gevuld met grote porties. Een ander leuke restaurant is Paviljoen west aan zee. Deze staat bekend om haar heerlijke Granberry Cheesecake. De menukaart is zeer uitgebreid en het eten is van hoge kwaliteit en wordt met liefde bereid. Een recept van de menukaart zijn onder andere gegrilde lamshaasjes met groenten en bospaddenstoelen stoofpot. Het paviljoen heeft een geweldig uitzicht op zee en ligt aan een breed strand.

Eten in Midsland en in Oosterend

In uitgaansoord Midsland zit restaurant “de Drie Gapen” met een Ierse sfeer. Een beetje een Irish Pub idee. Er speelt rustige Ierse muziek op de achtergrond onder het genot van een lunch of lekker diner. Het restaurant levert heerlijke drie gangen diners maar ook losse a la carte gerechten. Op het Oosterend ligt een strandpaviljoen op een ruig groot strand. Dit is het “Heartbreak hotel”. Uniek aan dit hotel paviljoen is de jaren 50 sfeer die er hangt. Helemaal in de stijl van Elvis Presley en Marilyn Monroe. Na een lange fietstocht van het westen naar oosten van Terschelling kun je hier lekker uitwaaien en van de zon genieten.

restaurant