Drinken op Terschelling

 koffie

Koffie drinken op Terschelling

Naast talloze eet en drink gelegenheden mag een heerlijke kop koffie met gebak natuurlijk niet ontbreken als je op Terschelling bent. Ouwe Smidte is een heerlijk en populaire winkel waar je heerlijk koffie kunt krijgen. De winkel is in een oude smederij gevestigd. De eigenaar deelt de passie voor koffie graag met zijn klanten. Naast koffie kun je ook genieten van verrukkelijke chocolade bonbons. Ook een bezoekje aan koffiehuis de Koffiemolen mag niet ontbreken voor de ware koffieliefhebber die Terschelling bezoekt.

De oude molen en koffiehuis is een nostalgische plek met veel gezelligheid. De molen is net een soort museum en beschikt over een gezellige tuin om in te zitten als de zon schijnt. Ook de koffiepot klinkt bij de liefhebber vast bekend in de oren. Dit is een echt koffiehuis maar naast koffiedrinken kun je ook kiezen van een uitgebreide menukaart met talloze gerechten. Ook “het wakende oog” is een plek voor een heerlijke koffiebreak tijdens een fiets of wandeltocht over het eiland. Dit café heeft een zeemanslieden uitstraling en je kunt genieten van het uitzicht op de haven.

Geniet van de koffie

Grandcafé Het Raadhuis is ook de moeite waard om te bezoeken. Hier kun je genieten van een heerlijke bak koffie, naast een uitgebreide lunch en menukaart. Café/bar Ke-Rijf is een gezellige typische kroeg en heeft veel sfeer. Je kunt ook lekker genieten van groovy pop muziek en volksliederen op de achtergrond tijdens een drankje of borrel. Hotel Café Restaurant Nap heeft een mooie liggen aan de voet van de vuurtoren Brandaris.

koffie

Je kunt hier een borrel nemen of een heerlijke kop koffie samen met een gebakje en genieten van in een gezellige straat vol met eettentjes. Ook het t’ Amsterdamsche Koffijhuis in west Terschelling is een adresje voor heerlijke exclusieve koffie. Zowel koffie, lunch als diner zijn goed betaalbaar en het is gezellig om er te zitten. Dit café diende ooit manufacturenwinkel, maar is uitgegroeid tot populaire koffiebar in de jaren 80 tot heden.