Lunchen op Terschelling

 

.

 

Genieten van lekker gegeten

Terschelling heeft veel verschillende soorten lunchrooms en restaurants. Je kunt er divers lunchen. Van pannenkoeken tot boeren uitsmijters of 12 uurtjes. Eetcafé Storm is een bekend restaurant op het eiland. Deze voormalige drogisterij is omgetoverd tot sfeervol eetcafé. De sfeer haalt herinneringen op uit de geschiedenis van Terschelling. Als lunch heb je keuze uit diverse broodjes zoals hamburgers, sandwiches, broodjes met tonijnsalades, kipsaté enzovoort. Ook zijn er verschillende soorten tosti’s, uitsmijters en maaltijdsalades te krijgen.

 sandwich
Lunch

Ook Loods lounge is een bezoekje waard. Dit gezellige restaurant tussen haven en centrum heeft een leuk terras met open haard. Zomers kun je heerlijk op het terras lunchen terwijl je in de winter knus bij de open haard van een hapje en borrel kunt genieten. Er zijn veel overheerlijke burgers verkrijgbaar zoals een falafelburger, krekelburger, loodsburger maar ook gebakken mosselen voor de liefhebber. Op de menukaart staan tevens heerlijke exclusieve salades met brood met de smaken lam, geitenkaas, krokante oosterse kip, vis en hummus met groene asperges, enz. Voor de liefhebber van unieke lunchgerechten.

eten
eten
pasta
groene asperges

Voor een fijne stop na een fiets tour over het eiland en rommelende maag kun je een lunch nemen bij restaurant “De Heeren van Der Schelling”. De menukaart heeft een wereldse touch qua gerechten. Naast lunch kun je hier ook heerlijk dineren en kiezen uit 3 gangen gerechten met als aanvulling een kaasplankje bijvoorbeeld. Het restaurant heeft heerlijke huisgemaakte gebak in het aanbod, tosti’s, uitsmijters, garnalenkroketjes, stokbroodjes met groente dip en hummus enz.

lekker
restaurant

Naast broodjes kun je ook heerlijke pannenkoeken krijgen als lunch. Het restaurant heeft onder andere naturel, pannenkoek spek, appel of kaas of eentje met een heerlijke Cranberrycompôte als ultieme smaakbeleving. Een goed aangeschreven pannenkoeken restaurant op Terschelling is het “Sprookjesbos Hans en Grietje” op West Terschelling. naast pannenkoeken eten zijn hier voor de kinderen leuke activiteiten te beleven zoals tekenen op een groot krijtbord aan het genot van een hele grote Nutella pannenkoek!