Ben je die saaie boterham als ontbijt helemaal zat en heb je zin in een ander ontbijtje dan normaal? Hou je daarnaast ook nog eens van noten? Dan zit je bij dit artikel helemaal goed. In dit artikel geef ik je namelijk drie tips voor de lekkerste ontbijtjes met noten. Voor sommige zul je iets meer tijd nodig hebben, maar anderen zijn zo gepiept. Doe inspiratie op voor jouw volgende ontbijt, ga naar de winkel om alle ingrediënten te halen en smullen maar! 

Yoghurt met noten

Yoghurt met noten klinkt vrij standaard, maar dat is het niet. Je kunt er namelijk echt alle kanten mee op. Als basis kun je kiezen voor een standaard yoghurt, maar je kunt ook kiezen voor yoghurt met een smaakje. Ook kun je voor kwark kiezen als je niet zo’n yoghurt fan bent. Vervolgens kun je er je eigen feestje van maken door allerlei soorten fruit en noten toe te voegen. Denk hierbij aan een combinatie van rood fruit met walnoten. Top je creatie af met een klein beetje kaneel of honing en het genieten kan beginnen (nadat je de perfecte foodphoto voor instagram hebt gemaakt natuurlijk). Ben je helemaal niet zo’n zuivel fan? Dan kun je er ook voor kiezen om je eigen smoothie bowl te maken met noten als topping. 

Pancakes met noten

Wie houdt er niet van pannenkoeken? Tegenwoordig zijn de typisch amerikaanse pancakes dan ook niet meer weg te denken. Ze zijn heerlijk als ontbijt of lunch, zeker als je er noten en vers fruit aan toevoegt. De noten zorgen voor een lekkere bite en kunnen zowel door het beslag heen als als topping gebruikt worden. Het fruit zorgt voor extra smaken. Hierdoor is het in zijn geheel niet alleen een prachtig plaatje, maar ook een heerlijk ontbijt. En je hebt gelijk je dagelijkse hoeveelheid fruit binnen.   

Notencake

Heb je zin om zelf iets te bakken waar je de rest van de week van kunt genieten? Dan is een notencake een goede optie. Zo kun je bijvoorbeeld een havermout ontbijtcake met noten en fruit maken. Dat is toch een stuk leuker dan deze combinatie uit een kom eten. Hetzelfde geldt voor een ontbijtcake van yoghurt, dadels en noten. Deze zijn erg lekker en ook nog eens een stuk gezonder dan bijvoorbeeld een stroopwafelcake. Dit is overigens ook een goede tip voor als je jarig bent en je van je visite weet dat ze aan de lijn zijn.