Gezellig genieten

Een avondje lekker gezellig voor de Tv. Samen met vrienden, gezin of zelfs alleen. Het maakt niet uit. Chocolade tabletten smaken altijd en overal. Samen met een kop koffie. Waarom niet? Even de reep in je warme drankje onder dompelen. De smaak explodeert in je mond. Zacht tongstrelend en toch zo intens. Puur genieten is het. Maar hoe komt dit eigenlijk? Wat maakt chocolade nu zo speciaal?

Het geheim zit in de samenstelling.

Chocolade tabletten zijn niet zomaar een versnapering. Ze bestaan uit een chocolade omhulsel en een heerlijke, unieke vulling. Iedere chocoladebewerker heeft zijn eigen recepten. Sommigen kiezen een basisrecept van Ganache. Een lekkere vulling op basis van room en boter met een zachte, fijne structuur. Het biedt heel wat mogelijkheden voor de praline. Anderen gebruiken liever een basis van praliné. Hazelnoten en amandelen verwerkt naar een pastavorm. Ook Fondant is een basisgrondstof voor heel wat smaakvols. Het mag dus duidelijk zijn, al dit lekkers is meer dan enkel maar snoep. Chocolade is genieten van een ambacht. Zelfs in vroegere tijden wisten ze dit.

Een stukje geschiedenis

De Azteken noemden cacao een godendrank. Het gebruik van allerhande kruiden maakte het echter niet meteen een lekkernij voor de conquistadores. Toen chocolade in 1527 voor het eerst in Europa aankwam, werd het vooral gedronken om de lichamelijke gezondheid te verbeteren. Door toevoeging van suiker ontstond er in 1590 een passie voor het product, onder de adellijke bevolking. Sindsdien is er veel veranderd. Chocolade is niet langer enkel een drankje. Intussen bestaan er tal van mogelijkheden. Denken we maar aan holvormen met Pasen, pralines of tabletten. In de 17de eeuw heeft de praline dank zij de hertog van Plessis – Praline zijn intrede gedaan. Nu ja, een echte praline was het nog niet meteen. Daarvoor was het wachten op Jean Neuhaus in 1912. Hij maakte een ware lekkernij bestaande uit een vulling in een chocolade omhulsel. Zoals dit heden ook bij chocoladetabletten het geval is.

Wat is dan het verschil met tussen een praline en een tablet?

Het verschil zit in de grote. Een praline is eerder klein met als doel een ultieme smaak in een paar happen te bereiken. Bij chocoladerepen is de vulling uiteraard eveneens goed uitgedacht. De hoeveelheden zijn door de lengte wel hoger. Het genieten zal dan ook heel wat langer duren. Bij een kop koffie, gezellig samen, of gewoon onderweg.

Kijk eens rond: https://www.logochoc.nl/chocoladetabletten/