Als je slecht ter been bent kan het ontzettend lastig zijn om een vakantiebestemming te vinden die goed bereikbaar is. Niet alleen voor degene die zich met een rollator of rolstoel voortbeweegt, maar ook voor de rest van het gezelschap kan het een hoop problemen opleveren. Gelukkig is het met een goede voorbereiding mogelijk om een leuke vakantie te hebben terwijl je slecht ter been bent. Hierbij een aantal tips om je vakantie zo prettig mogelijk te laten verlopen als je slecht te been bent.

Voorbereiding

Als je op reis gaat met iemand die slecht ter been is, is het extra belangrijk om de reis goed voor te bereiden. Bij een normale vakantie is het al belangrijk om de reis goed voor te bereiden. Als je slecht ter been bent kost het allemaal net wat extra moeite om een vakantie voor te bereiden. Zo onder andere de reisorganisatie op tijd inlichten. Daardoor kan de reisorganisatie er rekening mee houden dat je misschien wat extra aandacht nodig hebt. Als je in een rolstoel zit, is het mogelijk om assistentie te vragen om het vliegtuig in te komen. Een andere manier om je goed voor te bereiden, is door online te kijken naar welke hotels rolstoeltoegankelijk zijn. Als er niks op de site te vinden is, kun je er van uit gaan dat het niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.

Neem een goede rollator mee

Het is van groot belang om een goede rollator mee te nemen. Denk van te voren goed na om er zeker van te zijn dat je de goede rollator meeneemt. Er zijn veel verschillende soorten rollators. Voor ieder moment is er een andere rollator geschikt. Er zijn ook modellen die je kunt ombouwen van rollator naar rolstoel. Daardoor hoef je maar één model mee te nemen op vakantie. Door maar één rollator mee te nemen bespaar je jezelf een hoop gedoe. Het kost namelijk een hoop geld om extra bagageruimte te kopen. Het is in dat geval eerder aan te raden om een goede rollator mee te nemen op reis.

Wees zuinig op je rollator!

Het vervelendste wat kan gebeuren wanneer je op vakantie bent, is dat je rollator ineens kapot gaat. Als er zoiets gebeurt kan dit grote gevolgen hebben voor de rest van de vakantie. Het is daarom zaak om heel erg zuinig te zijn op je rollator. Voordat je op vakantie gaat is het slim om je verzekeringspolis goed door te lezen. Er zijn namelijk een hoop verzekeraars die schade aan je rollator vergoeden. Het zorgt er dan niet voor dat de rollator ter plekke gemaakt wordt, maar het kost je in elk geval geen geld. Als er een klein mankement aan de rollator is ontstaan kun je overwegen om de winkel te bellen waar je deze hebt gekocht. Zij weten vaak net wat meer over het product en kunnen in de meeste gevallen ook telefonisch erg behulpzaam zijn. Mocht dit niet mogelijk zijn, raadpleeg dan het internet voor gepast advies.